Tänään otin n. 5 - 10 minuutin pienen treenipätkän Saanan kanssa, ihan sisätiloissa. Tarkoituksena oli oman huvin vuoksi opettaa saanalle "Koppi" käsky, eli tennispallon nappaaminen ilmasta. Jääkaapista hain valmiiksi pilkottuja nakkeja, ja siirryin eteiseen Saanan, namien ja pallon kanssa. Olimme jo aikaisemmin todenneet, miten hyvä Saana oli satunnaisesti palloja ilmasta nappaamaan. Nyt vain harjoiteltiin käsky sanan mukaan liittämistä.
Otin tennispallon käteeni, odotin että Saana oli sopivassa mielentilassa - seisoi / istui ja seurasi touhujani, ja heitin sitten pallon sopivasti ilmaan ja sanoin Saanalle koppi. Pallo ei muutamalla ensimmäisellä kerralla kiinnostanut yhtä paljon kuin nakit portailla ja kädessäni, jossa ne pysyivät nätisti ilman Saanan kitaan joutumista. Parin heittokerran jälkeen saana sai napattua pallon suoraan ilmasta, ja ripeällä toiminnalla palkkasin tytön nopeasti. Saanan hoksottimet ilmeisesti heräsivät, sillä yhä useampi pallo alkoi lentää Saanalle ja yhä useammin tyttö sai tästä palkkansa. Lopetimme tämän harjoituksen muutaman viimeisen onnistuneen suorituksen jälkeen, ja aloin ottamaan muutamia muita liikkeitä / temppuja mitä olemme harjoitelleet.
Harjoitus koostui pääasiassa liikkeistä istu --> maahan --> seiso --> maahan --> istu --> seiso ja näin edes päin. Muutamia lyhyitä sarjoja tätä liikettä, sekalaisessa järjestyksessä tuli otettua. Myös kolmen metrin säteellä olevaa paikallaoloa otimme, niin istualteen, maaten kuin seisten. Jalkojeni väli pujotteluakin, tutummin varmasti siksakksia, meidän tyylillämme "väli"- käskyä otimme pariin otteeseen, ja omasta mielestäni tämä on yksi parhaimmin Saanan muistiin jääneistä tempuista mitä olemme opetelleet. Sivulle menokin onnistuu, jos saana tulee oikealta jalkani ali vasemmalle, jolloin tyttö istuutuu juuri vasemmalle puolelle, jalkani viereen kiltisti. Pitäisi alkaa opettelemaan jossain vaiheessa ihan oikeata sivulle menoa, mutta eipä sillä nyt niin kiirettä ole, tai aluksi väliä missä kohtaa vasemmalla puolella sitä istutaan. Kaksi kertaa otimme myös 'kuolemisen', eli joka "PAM" käskyllä ja 'pyssyä' eli sormea heilauttaen onnistuu jo ihan seisaaltakin.
Tyytyväisin mielin päättelin tämän iltaisen treenin tennispallolla leikkimiseen ja paijailemiseen. Olihan Saana onnistunut oikein mainiosti, pikkutolleriksi <3